Type voeding

expatkraamzorg

Jij als ouder, de verloskundige of de arts overleggen altijd welke kunstvoeding je kindje krijgt. Dat gebeurt als je kindje thuis is, maar ook als het in het ziekenhuis is geboren.

Nederland telt een aantal fabrikanten van kunstvoeding met elk een eigen assortiment. Deze assortimenten hebben altijd gewone, volledige zuigelingenvoeding, maar ook een aantal bijzondere soorten zuigelingenvoeding. Deze laatste zijn bedoeld voor baby’s met problemen, zoals spugen, honger of darmkrampjes.

Als zich geen bijzonderheden voordoen wordt meestal gekozen voor gewone, volledige zuigelingenvoeding op basis van koemelk. Over het algemeen kan pas na een week tot veertien dagen dezelfde voeding te hebben gebruikt, iets worden gezegd over de werking daarvan. Als je als moeder het gevoel hebt dat een soort voeding niet geschikt is voor je kindje en je daarom van voeding wil veranderen, dan dient je dit altijd te bespreken met je zorginstantie of je huis- of kinderarts.

Het verdient aanbeveling de eerste twee levensweken niet van voeding te veranderen, tenzij dit nodig is op medische indicatie. Je kan altijd kiezen voor alternatieve kunstvoeding die niet gebaseerd zijn op koemelk of biologisch zijn. De keuze is aan jou wat je het liefst aan je kindje wil geven doe het wel in goed overleg.

Wil je online advies & begeleiding over dit onderwerp?