Kunstvoeding een goed alternatief

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat kunstvoeding en moedermelk vergelijkbaar zijn en dat de beslissing om borst- of kunstvoeding te geven puur gebaseerd is op persoonlijke voorkeur of een keus voor een bepaalde levensstijl. De grondstof voor kunstmatige zuigelingenvoeding is meestal koemelk, hoewel sommige kunstvoeding wordt gemaakt van sojabonen, geitenmelk. Het vetgehalte wordt aangepast, het zoutgehalte wordt verminderd en er wordt ijzer toegevoegd. Levende cellen en afweerstoffen , die in moedermelk voorkomen, zijn in kunstvoeding niet aanwezig.

Ondanks de vele claims op de kwaliteit van kunstvoeding is moedermelk superieur. De samenstelling van moedermelk is altijd op maat en aangepast aan de behoeften van het kind. Zelfs de smaak varieert en dus ontwikkelt je kindje zijn smaak al vanaf dag een. Dat is handig als je na zes maanden met vaste voeding begint. Let wel de keuze die je maakt als moeder is jou keuze en wordt je kindje ook groot en is ook gezond wanneer je kiest voor kunstvoeding.

Gelukkig hebben wij in de westerse wereld de mogelijkheid om kunstvoeding te kopen en is het een goede vervanger van Borstvoeding. Ook in kunstvoeding heb je verschillende keuzes van voeding, voeding vervaardigd uit koemelk of vervaardigd uit geitenmelk, biologische kunstvoeding en de reguliere kunstvoeding.

Wil je online advies & begeleiding over dit onderwerp?