expatkraamzorg - Karen Stadegaard

“Hoe bijzonder is het dat ik als kraamverzorgende in een heel bijzondere tijd dichtbij een gezin mag zijn. Dat is een van de mooiste dingen van mijn beroep. Daar sta ik toch iedere keer weer even bij stil. Mijn naam is Karen Stadegaard en ik ben sinds 2011 gediplomeerd kraamverzorgende.

Ruim twintig jaar heb ik samen met mijn man en drie kinderen in het buitenland gewoond. Gedurende die jaren hebben wij ook kinderen gekregen en zelf mogen ervaren tegen welke soms praktische zaken  je aanloopt. De kraamzorg bijvoorbeeld is iets typisch Nederlands.

Mijn twee dochters zijn in België geboren. En ook al is België niet ver van Nederland, de cultuur rondom de geboortezorg is totaal anders geregeld dan we in Nederland gewend zijn. Een aantal jaar later zijn wij weer naar Nederland verhuisd, waar onze zoon werd geboren. Sinds 2011 ben ik actief binnen de kraamzorg. Een fantastisch en dankbaar beroep!

Kraamverzorgende is niet alleen mijn werk, maar vooral mijn passie!

Ik heb zelf dus ervaren hoe het is om in het buitenland kinderen te krijgen. En ook weet ik hoe het voelt om als Nederlander in het buitenland te wonen. Eerst woonde ik met mijn man twee jaar in Nederland. Daarna zijn we verhuisd naar de Filipijnen, waar we vier jaar in Manilla hebben gewoond. Vervolgens vertrokken we naar Johannesburg in Zuid-Afrika. Na een korte periode in Frankfurt in Duitsland zijn we uiteindelijk weer terug verhuisd naar Nederland, waar we inmiddels alweer zeven jaar wonen.

En met deze achtergrond wil ik graag mijn ervaring als expat, “vrouw van” en mijn ervaring als kraamverzorgende combineren en de zorg aanbieden aan “expat kraamgezinnen” in het buitenland.”