Temperatuur

expatkraamzorg - temperatuur baby

Na de geboorte kan je kindje nog niet zijn temperatuur vasthouden. Daarom krijgen ze na de bevalling direct een mutsje op en warme doeken om zich heen. Gebruik daarom ook de eerste dagen 1 of 2 aluminium kruiken. Zo houd je de temperatuur van je kindje op peil. Je kindje verliest het meeste warmte via zijn/haar hoofdje vandaar het mutsje ook de eerste dagen belangrijk is.

Ook kan je via de temperatuur van je kindje meten hoe het me hem/haar gaat. Normale temperatuur voor je kindje is tussen de 36,5 – 37,5 graden. Wanneer je kindje rond de 36,8 graden is dan doe je een extra kruik in het wiegje. Wanneer je kindje 37,3 graden is dan doe je geen kruik in het wiegje en zet het mutsje af. Observeer je kindje goed! Je kindje kan het ook heel koud hebben ook al is de temperatuur in de omgeving heel hoog. Houd daar dus rekening mee. Doe een extra warme kruik erbij of neem je kindje bloot-op-bloot bij jou. Dat vinden ze heel fijn en daar warmen ze erg goed van op.

Wanneer je kruiken gebruikt, leg deze dan altijd aan het voeteneinde van de wieg en boven op het dekentje met de dop naar het voeteneinde!

Wil je online advies & begeleiding over dit onderwerp?