Luierwisseling

Expatkraamzorg - baby & luierwisseling

Bij het verschonen van de luier komt een en ander kijken. Soms is het best lastig om een luiertje te verschonen. Je kindje weet niet precies wat er gebeurd en zal vaak niet rustig blijven liggen. Je zult merken dat ze trappelen met de beentjes en voor je het weet doet de baby een plas. Dit omdat het koud is wanneer de luier uitgaat en je met koude luierdoekjes de billetjes schoonmaakt. Wees voorbereid en zorg dat je alles klaar hebt liggen.

Bij de jongetjes een extra washandje of hydrofiele luier, want die plassen mooi omhoog! En bij de meisjes schone kleertjes, want de plas gaat langs haar billetjes naar haar ruggetje. Het is daarom heel handig om je luierdoekjes op te warmen door ze op de verwarming te leggen of om een warme kruik. Dit om te voorkomen dat je kindje gaat plassen tijdens het verschonen. Je kan ook alvast een schone luier onder de billetjes leggen wanneer de vieze luier er nog om zit, zo kan je direct het plasje opvangen.

Wat heel belangrijk is bij het luiertje verschonen is hoe de plas en ontlasting eruit ziet. Zo kan je als ouder zien of het kindje voldoende voeding binnen krijgt.

Wil je online advies & begeleiding over dit onderwerp?