Badderen

Expatkraamzorg - baby & badderen

Het eerste badje van je kindje is écht een moment om naar uit te kijken. Het is verstandig om je kindje een paar dagen na de bevalling pas in badje te doen. Dit heeft te maken met het “landen van je kindje op deze wereld” en de temperatuur van je kindje.

Het eerste badje is erg ingrijpend. Wanneer je kindje zichzelf nog niet goed warm kan houden is het nog niet aan te raden je kindje in badje te doen. Het verschil van temperatuur is dan te groot. Je kindje kan ook het eerste badje niet zo heel fijn vinden. Ze begrijpen niet wat er met ze gebeurd en willen eigenlijk alleen maar bij mama zijn. Ze kunnen dan erg onrustig zijn in het badje. Probeer rustig te blijven en het badderen niet te lang te laten duren. Het geeft niet als het maar twee minuutjes is dat je kindje in badje gaat. Er gebeuren al zoveel dingen  later in de kraamperiode zal dat beter gaan.

Zorg ook voordat je jouw kindje in badje doet je alles hebt klaargelegd. Is het kamertje lekker warm? Heb je de kleertjes om een kruikje gelegd zodat deze ook lekker warm zijn? Heb je de hydrofiele luiers klaarliggen en de washandjes, zeep of badschuim? Vergeet natuurlijk niet het badje met water gevuld te hebben.

Wil je weten hoe je je kindje het beste vasthoudt in het badje en hoe je stapsgewijs je kindje kan badderen of in de tummy-tub kan doen? Ik geef je graag advies.

Tip: Vergeet niet je camera klaar te leggen, want het is echt je eerste mijlpaal!

Wil je online advies & begeleiding over dit onderwerp?